AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / Стаття про виставку Михайла Демцю у галереї "АВС-арт"

Стаття про виставку Михайла Демцю у галереї "АВС-арт"

21 серпня 2014

До Вашої уваги враження мистецтвознавця Олени Шапіро від виставки Михайла Демцю "Вулкани і меди", що була опублікувана в "Україні Молодій"

Бурхливі виверження олійної фарби всіх кольорів на довірливо-чистiй поверхні полотна не залишають навіть тіні сумнівів у щирості львів’янина Михайла Демцю: адже його живопис — це «вибухові» хвилі, застиглі у вигляді найяскравіших пейзажів і портретів.

На виставці «Вулкани і меди» у столичній галереї AVS-art, що на вулиці Воздвиженській, 10-Б, показана ретроспектива унікальної добірки полотен, створених протягом 2000—2010-х років. Організатори стверджують, що ці роботи просто зобов’язані стати для глядача справжнім сюрпризом, адже раніше їх ніколи не експонували. Пінне узбережжя французької Бретані й зимові снігові карпатські гори, набережна Сени і затишна затока з білими катерами, найпривабливіші куточки, розкидані по всьому континенту, відтепер відкриті глядачам крізь «кольорову» призму українського майстра.

Художник дуже багато подорожує по Європі: Польщі, Бельгії, Франції, Іспанії та Німеччинi з метою колекціонування калейдоскопа неповторних і екзотичних вражень. Усі пам’ятки краси і принади своїх подорожей, а також «цікаві типажі» Демцю творчо осмислює і створює нові полотна. Характерно, що художник дотримується одного формату і вже знайденої і неодноразово випробуваної гами палітри. Його роботи дуже музичні — зі своїм характером і динамікою, завжди націлені на те, щоб відобразити сам стан певної події: тому настрій для Демцю завжди першорядний, а деталі та вірність хронології — необов’язкові.

Повну версію статті можна прочитати на сайті http://www.umoloda.kiev.ua/number/2514/164/89012/

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Марчук Іван Степанович Марчук Іван Степанович
Народився 12.05.1936 р. в с. Москалівка Тернопільської обл. Український живописець. Навчався у Львівському училищі ужиткового та декоративного мистецтва (1951-1956); Львівському інституті ужиткового та декоративного мистецтва (1959-1965; у Д.Довбошинського, К.Звіринського, Р.Сельського). Заслужений художник України (1996), лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка (1997), народний художник України (2002).