AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / Михайло Демцю в Інституті міжнародних відносин

Михайло Демцю в Інституті міжнародних відносин

04 вересня 2014

Нестримний маестро Михайло Демцю завжди у творчому русі – виставка «Вулкани і меди» в «АВС-арт» закінчується, й відразу починається нова, урочисте відкриття якої відбулося 4 вересня в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка. В експозиції інституту представлені роботи з колекції автора, збірки «АВС-арт» та колекції Михайла Поживанова, котрий щиро привітав художника на вернісажі.

Михайло Поживанов: 
«Далеко не кожен виш чи й загалом навчальний заклад можуть дозволити собі розкіш мати галерею, влаштовувати виставки чи формувати художню колекцію – не заради іміджу, а задля розвитку вишуканих смаків глядачів і підтримки українського мистецтва Високого стилю.
Михайло Демцю – однин із перших художників, хто своєю творчістю поставив високу планку не тільки галерейному проекту Інституту міжнародних відносин, а й узагалі мистецькому процесу в Україні початку 1990-х. Він вільний не тільки у творчості, а й у житті. У Михайла Демцю, зокрема, своя життєва сила. Сів за кермо. Помчав у Францію. Здивував французів не сюрреалізмом, а гуцулами, етнічними барвами, українською колористикою й майстерністю закарпатської школи живопису. Розписав порцеляну для концерну «Розенталь». Отак мандрує світом, виставляється. Ця розкутість і приваблює, й наснажує тих, хто знаходиться в його енергетичному колі… Бажаю всім побачити, відчути в картинах Маестро ту свободу духа, яка додає життєвої сили!»

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Журавель Микола Микола Журавель
Народився 1960 року в Магнітогорську, Росія. Закінчив Кримське художне училище ім. Самокиша, Київський державний художній інститут. Член Національної спілки художників України та мистецького об’єднання «БЖ-арт». Живе та працює в Києві.