AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / Альбом Феодосія Гуменюка із серії "Імена" визнаний "Книгою дня"

Альбом Феодосія Гуменюка із серії "Імена" визнаний "Книгою дня"

27 жовтня 2010

Видання "Літакцент" нагородило альбом Феодосія Гуменюка із серії "ІМЕНА" почесним званням "Книга дня".

Феодосій Гуменюк: Альбом /Редактор-упорядник А.Маричевська. – Київ: ТОВ «Сіті Прес Компані», 2010

Ця книга – про творчість живої легенди українського образотворчого мистецтва Феодосія Гуменюка. У виданні покладено аналітичні статті про майстра всесвітньо відомого мистецтвознавця Святослава Гординського, мистецьких критиків Володимира Овсійчука, Володимира Підгори, Григорія Міщенка та інших дослідників його творчості, як українських, так і діаспорян.

У розділах «Живопис» та «Графіка» репродукції розташовані так, щоб змістовно і формально доповнювати одна одну, розкриваючи цілісну світоглядну картину мистця, його художню настанову, професійну культуру. Автобіографічна мозаїка Феодосія Гуменюка «Дорога через молодість», вміщена наприкінці видання, – ключ до розуміння його життєвого і творчого чину.

Науковці та всі зацікавлені в додатках знайдуть біографічні та бібліографічні матеріали про художника.

http://litakcent.com/2010/10/27/feodosij-humenjuk-albom.html

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Верещагін Геннадій Георгійович Верещагін Геннадій Георгійович
(Нар. 18.11.1955, Запоріжжя) – український графік. Закінчив КХІ (1981, у А.Чебикіна, І.Селиванова). Член СХУ (1985, Одеська організація). Лауреат міжнародних конкурсів графіки. Працює в техніці кольорового офорту, переважно в пейзажному жанрі. Майстер екслібриса.