AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / Вийшло друком чергове число «Артанії»

Вийшло друком чергове число «Артанії»

18 травня 2010

У свіжому номері культурологічного часопису «Артанія» (№ 3-4, 2012) у рубриці «На гостині в галереї» читайте матеріали про творчість Богдана Задорожного, Юрія Вінтаєва, Катерини Ткаченко та Андрія Гуренка, виставки котрих відбулися в залах «АВС-арт».
Також у числі – розлогі статті про одного з найяскравіших майстрів українського мистецтва першої третини ХХ ст. Олексу Новаківського, закарпатського маестро Гаврила Глюка, львівську керамістку Галину Ошуркевич; про виставки Іоанна Георга Пінзеля в Луврі, «Наївні» в НЦНК «Музей Івана Гончара», «День Свободи» в Галереї мистецтв ім. О. Замостян; а також одеську когорту художників, представлену іменами метрів Віктора Маринюка, Володимира Стрельникова та молодшою генерацією.
У рубриці «Від… і досі» читачам пропонується архівна оригінальна стаття Федора Ернста 1910 р. «Спор о «Флоре» Леонардо да Винчи», за якою можна відстежити поетапний процес тогочасної атрибуції художнього твору, методи його дослідження. У рубриці «Поетичний простір» – матеріал про українського письменника-футуриста Михайля Семенка: «як його люблять усі непідробні поети й цінителі української урбаністичної поезії, щодня перепощуючи Семенкові вірші на своїх Інтернет-сторінках».

Афіша

«СІРА ПЕЙНА»19 березня 2024

«Сіра Пейна» – нова виставка живопису й графіки Анатолія Дністрового, названа, як і його нова повість «Сіра Пейна» (К.: Віхола, 2023. – 208 с.), що презентуватиметься в рамках події 13 квітня. Колір Payne’s grey, інспірований палітрою англійського художника Вільяма Пейна, добре відомий серед живописців і акварелістів – він відзначається темною глибиною з металево-синім відтінком.

Митці

Борецький Адальберт Адальбертович Борецький Адальберт Адальбертович
(14.11.1910, с. Убла, Словаччина - ………1990, Кошице, Словаччина) – український, словацький живописець. Навчався (1927-1931) в Публічній школі малювання в Ужгороді (у А.Ерделі). Був членом Товариства карпатсько-руських митців (1935-1939).