AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / «Досі одночасно відчуваю себе дитиною і бабусею»

«Досі одночасно відчуваю себе дитиною і бабусею»

«Газета по-українськи» опублікувала репортаж про виставку Ніни Денисової.

http://gazeta.ua/articles/culture/_dosi-odnochasno-vidchuvayu-sebe-ditinoyu-i-babuseyu-u-kievi-vidkrilasya-vistavka/492169

9 квітня у столичній галереї "АВС-арт" відкрилася виставка картин художниці Ніни Денисової. Показують майже 20 абстрактних полотен.
"Кожна робота Ніни Денисової – це повернення прадавніх символів у наш раціональний світ, який зруйнував здатність людини реагувати на справжнє. В її живописі утверджується архетипна символіка. Свій раціоналізм художниця змогла підкорити глибинній інтуїції, дати своєму мистецтву повноту, наближену до сакрального мистецтва. Ніна змогла віднайти в ізольованому належність до традицій, створити форму, яка відображає духовне бачення", - сказала мистецтвознавець Оксана Ременяка.
"Мистецтво Ніни Денисової не асоціюється з ринком. В неї є небо і земля і в цьому просторі вона вільна. Живопис Ніни Денисовї приречений на те, щоб жити", - додала директор галереї Алла Маричевська.
Ніна Денисова народилася в російському місті Златоусті, куди під час війни евакуювали її батьків. 1961-го року закінчила Дніпропетровське художнє училище. Проілюструвала більше 40 дитячих книжок.
"Книжка - це особливий простір, в якому дуже цікава працювати. Але там художника стримує заданий текст. А інколи хочеться побути в інтимній ситуації, створити щось самому від початку до кінця. В такі моменти малюю картини. Я не перестаю дивуватися малярству. Найпростішими засобами - лінією, кольором, цятками вдається відкрити таїну світу", - сказала художниця.
На виставці показують майже 20 картин Ніни Денисової. Є роботи 1996-го та 2012-го років.
"Для цієї виставки підібрала картини різних років, щоб глядачі могли побачити відмінність. Але коли зайшла в майстерню і подивилася на ці роботи, зрозуміла, що вони - єдині. Досі одночасно відчуваю себе дитиною і бабусею" - сказала Ніна Денисова.
Екс-міністр культури Василь Вовкун на відкриття виставки прийшов з онуком 5-річним Андрієм. Він підводив його до картин і розказував, що на них намальовано.
"На цій виставці видно, як мистецтво повністю виплескує себе на полотні. Інші художники мають дивуватися, що ще не додумалися до цього, а Ніна Денисова вже це все намалювала", - сказав Василь Вовкун.
"Якби я зайшов на виставку випадково, і не знав, хто автор цих картин, мені все одно здалося би, що їх намалювала молода і просунута художниця. Картини вражають різноманітністю та кількістю ідей. В них є рідкісне поєднання декоративності і концептуальності", - поділився своїми враженнями про виставку художник Анатоль Степаненко.


Світлана КОРЖЕНКО
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_dosi-odnochasno-vidchuvayu-sebe-ditinoyu-i-babuseyu-u-kievi-vidkrilasya-vistavka/492169">Gazeta.ua</a>

 

 

 

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Борецький Адальберт Адальбертович Борецький Адальберт Адальбертович
(14.11.1910, с. Убла, Словаччина - ………1990, Кошице, Словаччина) – український, словацький живописець. Навчався (1927-1931) в Публічній школі малювання в Ужгороді (у А.Ерделі). Був членом Товариства карпатсько-руських митців (1935-1939).