AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Афіша

Головна / Арт-вісті / Афіша

Вітражність кольороформи11 вересня 2012
Декоративні абстракції Богдана Задорожного постали на сучасному потрактуванні української етнографічної спадщини. Фантастичні істоти й традиційні «вазони», геометрія народної вишивки й пластика кераміки у творчості мистця трансформувалися в прості й одновимірні, на перший погляд, композиції.

Панна21 серпня 2012

Сьогодні, в час тотального вуаєризму й ексгібіціонізму, божественному еросу навряд чи знайдеться місце. Культура тих, хто оголюється, й тих, хто на них дивиться, виключає таке поняття, як інтимність. Тому оголеність, котра існує як річ у собі й не закликає (а іноді навіть змушує) дивитися, підглядати чи наглядати, породжує, швидше, здивування, аніж захоплення.

Жанрові інтерпретації12 червня 2012

Пейзаж, натюрморт, портрет – без цієї класичної жанрової тріади важко уявити історію світового мистецтва. Уловити сутність людського характеру, зафіксувати тривання «тихого життя» або «непорушної природи», передати глибину чи мінливість краєвиду – це надихало художників на пошуки нових виражальних засобів у царині алегорично-символічної, натуралістичної чи реалістичної живописної мови. Зрештою, натюрморт і пейзаж окреслюють коло буття людини: внутрішнє, камерне – в оточенні речей, і зовнішнє, епічне – в тяглості довкілля, яке не закінчується видимим горизонтом, а веде за уявну лінію виднокола.

Ігор Панейко "Варіації на тему..."

 15 травня 2012
Ігор Панейко закінчив студії на відділі художнього ткацтва Львівського інституту декоративно-вжиткового мистецтва. Він відстояв свою дипломну роботу з українською версією муз, і з тих пір музи його не зраджують. Після поїздок у Прибалтику й короткого, але суворого перебування-випробування в Середній Азії Ігор опинився в Ужгороді – художником театру. Театр розкрив перед ним таємниці гри, весь світ постав як величезний театр, у якому ожили казки, сни, мрії.

Володимир Луцик "Інтермецо на семи пагорбах"18 квітня 2012
Володимир Луцик – вихованець львівської школи живопису, що вже більше десяти років мешкає в Італії. Потрапивши в Місто на семи пагорбах, Рим, художник поринув в атмосферу багатовікового європейського мистецтва, котра сформувала його захоплення античними розписами й класикою іконопису.

Володимир Патик "Вітаїстичні імпресії"22 березня 2012

Вперше у столичному галерейному просторі «АВС-арт» відкриває персональну виставку Володимира Патика – патріарха львівської школи живопису, почесного громадянина Львова, майстра, котрий формував прогресивну художню думку в українському мистецтві другої половини ХХ ст.

 

Борис Буряк «Режисура кольору»28 лютого 2012

Процес творення своїх полотен Борис Буряк окреслює як «середньокласичний». Він передбачає певну кількість робочих циклів, часові проміжки між якими є здебільшого нерівномірними.
 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »

Митці

Литвиненко Олексій Литвиненко Олексій
Народився 17 січня 1961 року. 1985 року закінчив Київський державний художній інститут. Із 1992-го – член Національної спілки художників України. Живе і працює в Києві.