AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Афіша

Головна / Арт-вісті / Афіша

«МАЛЬОВАНІ ОПОВІДІ»03 липня 2018

Мистецтво, з яким і на яке ми працюємо, завжди ставить небанальні питання. За роки галерейної практики в «АВС-арт» неодноразово дискутували про визначення культурного простору як такого, про моделі формування українського мистецького середовища, зрештою – про особистість універсального типу мислення, творчо-інтелектуальний набуток котрої не обмежується одним вектором. Це й склало підґрунтя нашого нового міждисциплінарного проекту, що його відкриває виставка Василя Шандра.

«ВІРШІ ЛІТА»15 травня 2018

 У «Віршах літа» Алла Волобуєва акумулює досвід побаченого, осягнутого, пережитого в мандрівках реальними й уявними світами. Тут тяглі горизонтальні структури полотен чи використовуваний прийом картини в картині утворюють авторську наративну систему з оригінальною настроєвістю. Це своєрідний баланс на межі лірики й епосу: асиметрична будова, синтез живописних і графічних елементів, орієнтальна архітектоніка перспективи.

«НЕБО ІЗ ЗАХОДУ НА СХІД»17 квітня 2018

 «Небо із Заходу на Схід» – нова живописна серія відомого київського художника Олега Ясенєва, на створення якої його надихнули творчі мандрівки в Китай. Небо Олега Ясенєва, огортаючи український лісостеп купчастими хмарами, відображаючись у плесі Київського моря, зве в прозору далечінь. Із Заходу на Схід. Так прорисовується напрям живописних розмислів майстра, означений не стільки географією, скільки філософією: пізнання довколишнього світу й себе через діалог цивілізацій.

«ВІДКРИТИЙ ФОРМАТ» 20 березня 2018

«Відкритий формат» об’єднав живописні полотна, що потребують передусім простору. Експозиційна площа нового приміщення дозволяє розгорнути виставку, котра залучає глядача до масштабного споглядання. Завдяки цьому проекту галерея «АВС-арт» може оживити роботи класиків і сучасників українського мистецтва, котрі багато років зберігалися в запасниках, представити публіці високі зразки монументального художнього мислення, зібрати в одному часопросторі різні школи й покоління.

«МАРІЯ-МРІЯ, ГАННА-ПАННА»04 травня 2017

Серія живописних робіт київської художниці Анни Діденко – це, як зазначає авторка, присвята Жінці, її неосяжній красі та ніжній силі. Виставка «Марія-мрія, Ганна-панна» в галереї «АВС-арт» представляє добірку жіночих образів, розмаїтих у своїй характерності. Декоративно-етнографічна стилізація дає художниці можливість актуалізувати міфопоетичний сенс жіночності, властивий українській культурі.

«THE МАЛЬОВИДЛА»11 квітня 2017

Віталій Кононенко – інтроверт за натурою – художник вдумливий, самозаглиблений. Ви не побачите його на гамірних арт-заходах, як і не знайдете його робіт в Інтернеті. Натомість майстреня мистця вражає кількістю неперевершених живописних полотен. За мозаїчним потрактуванням і характером зображення, за мерехтінням і переливами холодних і теплих відтінків в них проступає сюжетна меланхолійність, авторова настроєність на тепле сприйняття простих речей. У цих творах відбивається калейдоскоп його нещоденних вражень і роздумів, будь-то натюрморт із базиліком чи хвилина з життя метро, небо восени чи поетова доля.

«НЕСЕ РІКА…» 21 березня 2017

«Несе ріка…» – нова живописна серія відомого київського художника Олега Ясенєва. Як зазначає автор, імпульсом до створення робіт стала випадково знайдена стара чорно-біла фотографія, на якій зафіксована водна гладінь, ледь помережана тремом хвиль. Саме вона кристалізувала в мистецьку форму візії-спогади, глибоко закорінені у свідомості. Наскрізно присутній фотофрагмент формує архітектоніку полотен, що в них майстер прагне поділитися з глядачем сокровенним – пам’ятним образом небесної води, котра підхоплює й несе крізь час.


Митці

Бокшай Йосип Йосипович Бокшай Йосип Йосипович
(2.10.1891, с. Кобилецька Поляна (тепер Рахівського р-ну Закарпатської обл.) – 19.10.1975, Ужгород) – український живописець. Навчався (1910-1914) у Будапештській академії мистецтв (у Імре Ревеса). З 1918 жив в Ужгороді.