AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Виставки

Головна / Виставки / Виставки

Квіткові мотиви у творчості українських художників. Малярство

5 - 29 червня 2013

Навряд чи слова будуть вичерпно доречними, щоб розкрити всю звичайну дивовижність квітки – творіння природи, досконале у своїй нефункціональній красі й щоденно, явно чи непомітно, присутнє в нашому житті. Квіти – як поезія, де кожен може знайти співзвучний настрою мотив. Тож ми беремо з собою у квіткове товариство вірші Раїси Лиші, котрі вишукано доповнюють дивовижну звичайність краси.

 

Оксана Ядчук-Мачинська. Малярство

14 травня - 1 червня 2013

…Ця вишукана жінка з великими мрійливими очима казкової царівни свою життєву філософію виплекала так, що ні в кого ні на хвилину не виникає жодного сумніву: її шлях – це шлях справжнього мистця з тонкою душевною організацією, пошуками та знахідками, злетами, ваганнями та творчими радощами. Й – улюбленою працею. Щоденною працею в майстерні неподалік старовинного замку Любарта, будиночка Лесі Українки та древніх вуличок Луцька.

 

Ніна Денисова09 квітня 2013

У наш час, коли, здавалося б, усе сказано, і сказано багато разів, коли примітки до тексту стали актуальніші тексту й вербальна концепція домінує над чуттєвим образом. Ніна Денисова – один із художників, котрі прагнуть візуалізувати мистецтво як спосіб буття божественного тексту. Творчість мисткині виражає не лише її непересічну індивідуальність, а й конденсацію загальних тенденцій та інтуїцій нашого суспільства. 

 

 

Родина Надєждіних

12-30 березня 2013
У несподіваних знаках-бризках, сходженні часу, простору, відчутті настання моменту або того, що ще не реалізоване і сплескує в океані думки, серед хаосу образів і символів постає перед нами спадкоємність шляхів мистецьких поколінь 1960-х та 1990-х, які немовби зійшлися сукупно...

 

Юрій Герц. Малярство

12 лютого - 02 березня 2013
«Здається, полотна мистця створені на музичній основі у темпі allegro чи presto. Живописне потрактування викликає асоціації зі звуками цимбалів, поверхня полотна вібрує й палахкотить дорогоцінними кольоровими розсипами», – так говорить про Юрія Герца мистецтвознавець Володимир Кудлач. І справді: малярське чуття маестро, самобутнього представника другої генерації закарпатської школи живопису, вирізняється дивовижною музикальністю.

 

Олег Ясенєв «Мандри часом – світами і мріями»

22 січня - 9 лютого 2013

Мандрівник ішов світом, обравши за товариство фарби і пензлі, й замальовував шлях, що починався в сонячних південних степах, вів далі на Північ – до Київського моря, на Захід – на Кайманові острови, на Схід – в Індію й Китай.
Мандрівник повертався додому і вдивлявся у вікно, перебираючи спогади, намріюючи сніг й інспіративні сутінки, конструюючи ламані коридори, арки виходів у трансцендентне. Роззирався по майстерні: притлумлене світло змінювало сутність речей й інтер’єрів – комоди й книжкові полиці вели мовчазний діалог зі старим годинником і чайним сервізом, крісло пишалося своєю самодостатністю, із тиші проступав ефемерний дівочий абрис…

«МИСТЕЦЬКА КОЛЯДА»

19 грудня 2012 – 19 січня 2013
Природа як невичерпне джерело інспірацій подарувала життя не одному мистецькому шедевру, а пори року, постійні у своїй змінюваності, здавна асоціювалися не лише з довкіллям, а й з колообігом людського буття. 
Попри досить стриману, на перший погляд, колірну гаму, зима приваблювала й продовжує вабити творчу уяву мистців своєю благородною чистотою, шляхетним ритмом сніжних візерунків.


Виставки Фоторепортаж

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Бараннік Сергій Бараннік Сергій
Народився 1952 року. Працювати як мистець почав 1975 р. в художньо-виробничому комбінаті. Один із засновників творчої групи альтернативного мистецтва «Маріуполь-87». Член Національної спілки художників України (1992). Голова правління Маріупольської організації НСХУ. Заслужений художник України (2009). Твори знаходяться в музеях України, Росії, Польщі, Палестини, у приватних колекціях Польщі, Італії, Франції, Німеччини, Канади та США.