AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / Вийшов альбом «Мистецька колекція Михайла Поживанова»

Вийшов альбом «Мистецька колекція Михайла Поживанова»

31 серпня 2019

Мистецька колекція Михайла Поживанова : художній альбом. – К., 2019. – 292 с.

Радий, що є така можливість – представити широкому загалу твори, поділитися мистецькою емоцією, яка мене надихає, захоплює, спонукає до роздумів. Це відкритість діалогу картини й глядача, художника й колекціонера.
 
Для мене було б егоїстично тримати вдома достойні уваги поціновувачів образотворчості роботи. Так 2009 року з’явилася галерея «АВС-арт», що успішно представляє в Києві українських художників, класиків та сучасників, і вже вийшла на міжнародний рівень. За час свого існування як галерея, так і збірка розширювалися. Галерея на сьогодні має 300 квадратів виставкової площі, а збірка налічує близько тисячі одиниць живописних і графічних творів.
 
В альбомі зібрані автори з різних регіонів України, починаючи від 1930-х років і до сьогодні. Майже століття відділяє, наприклад, роботи Адальберта Ерделі (1930-ті – 1940-ві) й Сергія Шишка (1948) від картин полтавця Вартана Маркар’яна (2015) й харків’янина Олександра Сердюка (2014).
Серед презентованих мистців – Валентин Алтанець, Петро Бевза, Борис Буряк, Альбін Гавдзинський, Петро Гончар, Алла Горська, Сергій Григор'єв, Михайло Демцю, Микола Журавель, Віктор Зарецький, Федір Захаров, Віктор Ковтун, Андрій Коцка, Анатолій Криволап, Олена Кульчицька, Микола Малишко, Іван Марчук, Любомир Медвідь, Олег Мінько, Ольга Петрова, Марія Примаченко, Сергій Савченко, Роман Сельський, Дмитро Стецько, Зеновій Флінта, Валентина Цвєткова,Георгій Якутович та багато інших…
Нехай ці картини дарують вам таку ж вишукану емоцію, як і мені!
 
Михайло Поживанов

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Шимчук Микола Шимчук  Микола
Народився 1949 року в Копиткові біля Рівного. Навчався у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва (1968-1973). Вчитель за фахом – Р.Сельський. Заслужений художник України. Професор кафедри монументального живопису ЛНАМ. Народний художник України.