AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Арт-вісті

Головна / Арт-вісті

Новини


У серії «Імена» вийшов Альбом Олега Ясенєва

                                                     28 січня 2021

У серії «Імена» вийшов новий альбом, що найбільш повно представляє доробок і біографію заслуженого художника України Олега Ясенєва. У книзі розміщені мистецтвознавчі статті Ольги Лагутенко, Андрія Гуренка й Дмитра Корсуня, які розкривають особливості творчого почерку й мистецькі засади майстра.

Канал «ПравдаТУТ» про виставку Михайла Поживанова16 вересня 2020

Відеосюжет каналу «ПравдаТУТ» із відкриття персональної виставки живопису Михайла Поживанова висвітлює нюанси на шляху від її задуму до втілення в життя.

Афіша


«ДИВИНА ЗВИЧАЙНА»13 червня 2024

Галерея «АВС-арт» дарує глядачам нев’янучу красу, представляючи тематичну добірку квіткових мотивів у творчості класиків і сучасників українського мистецтва. Виставка «Дивина звичайна» – вже четверта в однойменному проєкті, започаткованому 2013-го року. Його основна ідея – без зайвих «ізмів» і концептуального шумовиння дати можливість глядачеві насолодитися роботами, на які художників надихнула Флора. Акцент цьогорічної виставки – на геометрії квіткових форм, що, долаючи реалістичні межі, виходить на рівень абстракції.

«ШЕВЧЕНКІВ ТРАВЕНЬ» 21 травня 2024

Галерея «АВС-арт» уже вдруге реалізує мистецький проєкт «Шевченків травень», започаткований 2014-го, коли визначну річницю Кобзаря відзначала не лише Україна, а й світ. Як не парадоксально, саме тоді на наших теренах почалася – для когось непомітно й не помічено – війна, котра зараз переросла в повномасштабну. Й на це вже не можна не зважати: Шевченкові слова «Борітеся – поборете» вкотре стали екзистенційною настановою в правдивій боротьбі за життя. Тож і шевченкіана наших воєнних днів набула іншого звучання, зберігаючи, проте, первинний задум: нагадати про 22 травня 1861 року, дату перепоховання Кобзаря, коли його назавжди повернули в Україну з московії.

Проекти


Cерія «Імена» представляє творчість Сергія Савченка (Одеса)04 жовтня 2011

Альбом представляє творчість Сергія Савченка – одного з найяскравіших одеських нонконформістів, активного члена «Одеської групи» мистців, як її називають на Заході, та мистецького об’єднання «Мамай», як вони самі себе називають. Розділи «Живопис», «Графіка», «Поліхромна скульптура», «Таракуци» (розписи природних форм) засвідчують художника з цілісною мистецькою концепцією, фундаментальна засада якої – емоція, а вершина – інтелект.

 

Альбом Петра Бевзи поповнив серію «Імена»19 квітня 2011

Новий альбом із серії «Імена» представляє відомого українського художника Петра Бевзу. Структура книги розкриває морфологію творчого світу майстра та підпорядковує хронологічну послідовність живописних циклів, їхні формотворчі технічні характеристики.
Чотири розділи монографії – «Краєвиди», «Реальність жінки», «Софійні символи буття», «Простори тяжіння» – відображають чотири основні аспекти творчої натури художника: ліричної, аналітичної, тактильної, синтетичної.

 

Митці

Антип Петро Антип Петро
Народився 4 квітня 1959 р. у м. Горлівці Донецької області. У 1980-1984 рр. навчався в Пензенському художньому училищі ім. К.Савицького на відділенні скульптури. Паралельно вивчав живопис і графіку. 1982-1986 рр. – продовжував навчання в художніх майстернях В.Цоя та О.Бема. Із 1986 р. працював скульптором у Донецькому художньому комбінаті.