AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / Газета "День" про виставку Миколи Гроха

Газета "День" про виставку Миколи Гроха

19 листопада 2014

 Мистецтвознавець Олена Шапіро ділиться з читачами «Дня» своїми враженнями від творчості Миколи Гроха, представленої в залах галереї «АВС-арт»:

«Головна тема виставки – урочистий гімн королівству кольорів. Тут ми побачимо майстерно написані акварелі з розкішними і таємничими ірисами у поєднанні з насиченими літнім сонцем фруктами. Натюрморти випромінюють світло і радість, акварельні мазки нанесено легко і прозоро, соковито і реалістично точно змальовані квіти, частково схожі на розсипи коштовного каміння. Живописати квіти так делікатно, ніжно і романтично спроможний лише той майстер, хто істинно молодий душею. Микола Грох, за його ж власним визнанням, завжди розмовляє з кольорами під час сеансу малярства. Він ставиться до творчості філософськи: неквапом стежить за процесом розкриття тугого бутона, його трансформацією на чарівну квітку, а потім і за повільним в’яненням. Автор усвідомлює свою модель-квітку як крихітний, але надзвичайно ємнісний мікросвіт: відразу ж виникають асоціації і паралелі зі світом людей... Прагнучи розкрити таємницю краси, митець продумує свою картину як театральну постановку, яка розгортається перед глядачами, де рух, світло і колір, додаткові аксесуари служать одній меті — розкрити красу крихкої квітки».
 
Повну версію статті можна прочитати за посиланням:
 

Афіша

«СІРА ПЕЙНА»19 березня 2024

«Сіра Пейна» – нова виставка живопису й графіки Анатолія Дністрового, названа, як і його нова повість «Сіра Пейна» (К.: Віхола, 2023. – 208 с.), що презентуватиметься в рамках події 13 квітня. Колір Payne’s grey, інспірований палітрою англійського художника Вільяма Пейна, добре відомий серед живописців і акварелістів – він відзначається темною глибиною з металево-синім відтінком.

Митці

Яців Роман Яців Роман
Народився 26 серпня 1956 р. у м. Ходорів на Львівщині. Художник, історик і теоретик мистецтва, організатор науково-творчих проектів, педагог. Закінчив відділ проектування інтер’єру і меблів Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва (тепер – ЛНАМ; 1978).