AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / ЗМІ про виставку Петра Гончара

ЗМІ про виставку Петра Гончара

27 березня 2014

Експозиція «Тополі. Онтологічна вертикаль» викликала широкий резонанс. Газета «День» та «Газета по-українськи» теж позитивно відреагували на персональну виставку Петра Гончара.
«Цей вернісаж показує лише частину авторських робіт митця. Акцент експозиції — на серії «Арифметика пейзажу» із зображенням ряду тополь. Однак, ця серія лише заповнить певну нішу у творчості Гончара. Багаторічний шлях художника до щирої образотворчої мови довів його до мінімалізму та наївного мистецтва, лаконічного і ясного відображення стану душі. Українська тема дуже переконливо звучить у всіх його творах, адже сам Петро Гончар, як і його дружина — відома співачка Ніна Матвієнко, органічно виростає з культурних коренів свого народу».


Олена Шапiро, мистецтвознавець, газета «День»

«Картини для виставки підбирав так, що показати ретроспективу своєю творчості. В результаті вийшла така собі концепція мого бачення цього світу. Спочатку думав представити на виставці лише полотна із тополями. Та передумав, бо маю багато інших цікавих робіт», - розповів Петро Гончар кореспонденту Gazeta.ua.

Прочитати повні версії статей можна за посиланнями:
http://www.day.kiev.ua/
http://gazeta.ua/articles/culture/ 

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Мінько Олег Терентійович Мінько Олег Терентійович
(Нар. 3.08.1938, м. Макіївка на Донеччині) – український живописець. Навчався (1959-1965) у Львівському державному ін-ті ужиткового та декоративного мистецтва (з 2004 – Львівська національна академія мистецтв) у Р.Сельського, К.Звіринського, Д.Довбошинського;