AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / Альбом "Олег Мінько" презентований Житомиру

Альбом "Олег Мінько" презентований Житомиру

08 листопада 2010

У Житомирській обласній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича відбулася презентація художнього альбому «Олег Мінько», виданого влітку 2010-го у Києві за сприяння галереї «АВС-арт» (фундатор Михайло Поживанов).
На презентації були присутні представники органів обласної влади: зокрема, головний спеціаліст Управління культури і туризму Житомирської облдержадміністрації Олена Пшевлоцька, голова Житомирської обласної організації Національної спілки художників України Василь Кондратюк, директор обласного краєзнавчого музею Лариса Грузька, голова обласного відділення Українського фонду культури Володимир Савченко, заступник директора бібліотеки з наукової роботи Вадим Андрійович Пивоваров, журналісти, художники, шанувальники мистецтва.
Всім учасникам заходу й особливо живописцям Житомирської обласної організації НСХУ – Валентину Войтенку, Володимиру Дзюбенку, Леоніду Фесенку, Євгенії Забродській, Василю Кондратюку та іншим – було цікаво почути розповідь автора проекту Світлани Єременко про їх колегу – унікального львівського художника-експресіоніста Олега Мінька, його життя та творчість. Авторка також наголосила на важливості відродження в українському суспільстві традиції меценатства, прикладом якої може бути діяльність Михайла Поживанова.
Василь Кондратюк, Олена Пшевлоцька, Лариса Грузька та Володимир Савченко подякували С.Єременко за популяризацію українських художників й висловили сподівання, що талановиті живописці Житомирщини в майбутньому також матимуть подібні видання, бо вони достойні цього, адже своєю творчістю пропагують красу рідного Полісся, любов до Батьківщини, сприяють вихованню духовності.
Присутні висловили сподівання, що в майбутньому зможуть познайомитись із творчістю Олега Мінька – львівської легенди шістдесятих. Обмінюючись враженнями, художники говорили про необхідність налагодження тісніших зв’язків із представниками львівської, харківської, одеської, закарпатської художніх шкіл, обмін досвідом, спільні пленери.
Ірина Коберник – шанувальниця живопису, вихователька дитячого садка, яка стала однією з перших поціновувачів та читачів книги-альбому «Олег Мінько», зазначила:
– Я люблю читати про художників, про їх незвичайні долі… Художній альбом «Олег Мінько» виглядає дуже естетично, ошатно, маєш велике задоволення, тримаючи його в руках. «Живопис як молитва» прочитала на одному диханні, завдяки йому я дізналася про видатного художника Олега Мінька зі Львова. Книга надзвичайно зацікавила мене, тож тепер чекатиму нагоди потрапити на виставку метра.
Світлана Єременко подарувала художній альбом «Олег Мінько» Житомирській обласній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича в особі заступника директора з наукової роботи Вадима Андрійовича Пивоварова.

 

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Гуренко Андрій Гуренко Андрій
Народився 1970 року в Києві. Закінчив Київський технологічний інститут легкої промисловості (1988-1993), диплом художника-модельєра. Працює в царині живопису, графіки та ленд-арту. Член Всеукраїнської творчої спілки художників «БЖ-Арт». Роботи знаходяться у приватних колекціях України, Росії, Німеччини, Швеції, США, Австралії, Хорватії. Живе в Києві.