AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Новини

Головна / Арт-вісті / Новини / "Україна молода" про виставку Миколи Мазура

"Україна молода" про виставку Миколи Мазура

12 жовтня 2010

В газеті "Україна молода" вийшла стаття про виставку Миколи Мазура «І небо, і земля...»

«Я люблю народну картину. Для мене найбільші авторитети у світі — Катерина Білокур, Марія Примаченко, бойчукісти. Мене завжди цікавила моя земля, мої художники. Я розуміюся на світовому мистецтві, та шукав свою мову, й усе, що зображував, пов’язане з конкретними почуттями та переживаннями, з історією», — говорить скульптор, графік, монументаліст із Хмельницького Микола Мазур, виставка якого відкрилася в галереї «АВС–арт» на вул. Воздвиженській, 10–Б.

Живописні роботи митця народилися у спілкуванні з українським фольклорним мистецтвом. Проте це не наїв і не примітивізм. Там немає півників і квітів, які малювали на сільських печах. Твори Мазура позначені високою європейською культурою. Вони більш музичні, ніж абстрактні. Якщо уважно придивитися до них, то в лініях, кольорах можна почути музику, ритми — трагічні чи радісні. «Якщо я хочу намалювати щось трагічне, то вибиратиму такі форми, фарби та фактури, при яких людина буде отримувати певне потрясіння. Якщо ж у мене є якась світла мрія, то мальовано буде зовсім по–іншому. Чим більше таємниці в творі, чим більше асоціацій виникає, тим краще для картини, адже творення образу — це велика загадка», — пояснює Микола Мазур. Цього разу художник звернувся до теми, яка за назвою асоціюється із колядками. «І небо, і земля». Для нього — це рід, родина, село, хутір, земля, небо, сад, веснянка, спогади, Поділля.
 

http://www.umoloda.kiev.ua/number/1760/164/62351/

Афіша

«ПРОСТІР ПЕРЕБУВАННЯ»22 квітня 2024

Персональна виставка одеського художника Дмитра Величка вперше презентується в Києві, що дає можливість поціновувачам мистецтва увійти в його авторський «Простір перебування», відзначений особливим світовідчуттям. Своїм нефігуративним композиціям Дмитро Величко свідомо не дає назви, запрошуючи глядача до співтворчості. Це спонукає замислитися про тотожності/подібності/відмінності в синонімічному ряді: простір буття, розташування, знаходження, присутності, перечікування…

Митці

Антип Петро Антип Петро
Народився 4 квітня 1959 р. у м. Горлівці Донецької області. У 1980-1984 рр. навчався в Пензенському художньому училищі ім. К.Савицького на відділенні скульптури. Паралельно вивчав живопис і графіку. 1982-1986 рр. – продовжував навчання в художніх майстернях В.Цоя та О.Бема. Із 1986 р. працював скульптором у Донецькому художньому комбінаті.