AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Афіша

Головна / Арт-вісті / Афіша

Галереї «АВС-арт» – 10 років: знаки й сенси07 листопада 2019

Виставка до 10-річчя галереї зібрала тих авторів, із якими тривало й плідно співпрацює «АВС-арт» і котрі – серед інших – творять глибоко вартісні знаки й сенси українського мистецтва. Це Петро Антип, Борис Буряк, Любомир Медвідь, Ольга Петрова, Петро Бевза, Іван Марчук, Анатолій Фурлет, Олександр Сердюк, Олег Ясенєв, Ольга Кравченко, Сергій Савченко, Валерій Шкарупа, Микола Журавель, Ніна Денисова, Олексій Малих, Андрій Гуренко, Феодосій Гуменюк, Наталія Ярова, Петро Сипняк і багато інших художників.

«ЛАТИР-КАМІНЬ»15 жовтня 2019

Виставка живопису Петра Антипа й скульптури Миколи Бірючинського в галереї «АВС-арт» має кодово-знакову для творчого доробку обох авторів назву. Латир (алатир) у міфології давніх слов’ян був священним каменем, що лежить посеред всесвіту, «всім каменям батько». Це архаїчний символ присутності Божественного: на ньому росте Дерево життя, завжди горить Живий вогонь; він уособлює могутність і невмирущість творчої сили життя.

«ЗАЧУДОВАНИЙ СВІТ»24 вересня 2019

Київська мисткиня Людмила Задорожна працює в царині станкового живопису та графіки з 1958-го – тобто вже 60 років. Її ретроспективна виставка «Зачудований світ» у галереї «АВС-арт» представляє доробок 1958-2019 рр. На виставці відбудеться презентація художнього альбому Людмили Задорожної, що на сьогодні якнайповніше репрезентує творчість авторки.

«ЖОВТИЙ / БЛАКИТНИЙ»20 серпня 2019

Галерея «АВС-арт» представляє тематичну добірку живописних робіт, в яких провідними є жовтий і блакитний – чільні кольори Української Держави. В експозиції – Петро Бевза, Борис Буряк, Левко Воєдило, Феодосій Гуменюк, Михайло Демцю, Віктор Зарецький, Адольф Лоза, Любомир Медвідь, Олег Мінько, Сергій Савченко, Роман Сельський, Петро Сипняк, Анатолій Фурлет, Валерій Шкарупа, Степан Яровий та інші майстри образотворення.

«ВНУТРІШНІЙ ФЕНІКС»11 червня 2019

Афіф Ага – відомий сирійський мистець – вперше представляє свої роботи в Україні. Його персональна виставка «Внутрішній фенікс», що об’єднує близько півсотні кращих скульптурних і живописних творів, ексклюзивно презентується в галереї «АВС-арт».

«ЕНІГМА»23 квітня 2019

Львівська мисткиня Ніна Буряк вперше представляє у столичному арт-просторі свої роботи. Її персональна виставка «Енігма» в галереї «АВС-арт» об’єднує живописні полотна 2017-2018 років. Енігма – загадка в перекладі з грецької – вибрана як чільна назва виставки не випадково. Таїна, таємниця, загадковість присутні на глибинному рівні в кожній роботі авторки. Простір малярства Ніни Буряк має складну метафізичну природу.

«ДО ГОРИЗОНТІВ» 02 квітня 2019

Анатолій Дністровий – автор численних книжок прози, поезії й есеїстки – знаний передусім як письменник-інтелектуал, філософська й подекуди іронічна думка котрого уже не один рік поспіль увиразнює українську літературу. Почавши працювати в напрямку образотворчості порівняно недавно, від 2013-го, він у своєму живописному й графічному доробку опрацьовує теми, актуальні для нього і в письменництві.


Митці

Харакоз Володимир Вікторович Харакоз Володимир Вікторович
Володимир Харакоз народився 1949 року. Закінчив Естонський державний художній інститут. Член Національної спілки художників України (1992). Працює як живописець і графік.