AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Афіша

Головна / Арт-вісті / Афіша

«ВЕЧІР-РАНОК»21 жовтня 2014
Проект молодих полтавських художників Олексія Іванюка та Наталії Корф-Іванюк вкотре засвідчує тяглість родинної традиції, а в перспективі, можливо, народження мистецької династії.

Вона – Вечір. Він – Ранок. 

«СНОВИДІННЯ. ВИБРАНЕ»30 вересня 2014

Художник Андрій Гуренко не вдається до жодних логічних пояснень, чітких визначень, не будучи, відповідно, адептом котроїсь із теорій чи квазітеорій сновидінь. За посередництва кольору, форми, фактури й орнаменту він створює мистецькі візії, представлені в проекті «Сновидіння. Вибране»: зведене до граничної густини орнаментальне плетиво; хащі, що пульсують невідомим життям під патиною місячного світла; дивні квіти й зооморфні істоти; люди, час яких застиг чи то в містерійному дійстві, чи в ритуалізованому не-діянні.

«ТЕРЦИНИ»
 
Терцина (італ. terzina, від terza rima: третя рима) – віршована форма з трьох рядків, у якій середній рядок римується з першим і третім наступної строфи (aba bcb cdc і т.д.). Таким чином витворюється римована сув’язь довільного обсягу. Тому терциною називають як окремий невеликий ліричний твір, так і фрагмент поеми.
Під назвою «Терцини» галерея «АВС-арт» відкриває родинну виставку Степана Ярового, Наталії Ярової та Віктора Романщака. Роботи трьох талановитих художників, взаємодоповнюючи, перехресно, хвилеподібно, рефренно «римуючись» між собою, формують цілісну мистецьку візію, що так співзвучна з поетичною канвою терцин.
 

«ВУЛКАНИ І МЕДИ»12 серпня 2014

Його можна часто побачити у Львові на Галицькому ринку, де маестро прискіпливо вибирає різноманітні квіти для своїх майбутніх барвистих натюрмортів, створюючи з них на очах у здивованих продавців неймовірні композиції. Митець багато мандрує Польщею, Бельгією, Францією, Німеччиною, Іспанією, колекціонуючи візуальні враження, які потім виплескує на численні полотна. І пристрасно любить Карпати. Його неодноразово запрошували розписувати порцеляну на відому фабрику «Rosenthal», де колись працювали Енді Воргол та Сальвадор Далі. Він – артистичний у житті й нестримний у творчості Михайло Демцю.

«МЕРЕЖАНІ ДНІ»10 червня 2014

Людмила Задорожна уособлює органічність поєднання генетично-кодових імпульсів зі своєю власною живописною образо- й формотворчістю, прагнення української національної свідомості відчувати природу не лишень як рідну землю, а й як ідеал краси та добра. Малює вона так само щиро, як дихає, говорить, посміхається… Любить квіти, переважно живі, не зрізані. Натюрморт з однією ромашкою в кришталевій вазі – то білолиця «персона», якою милуються так само, як і королевою квітів – трояндою.

«ШЕВЧЕНКІВ ТРАВЕНЬ»
13 травня 2014
«Шевченків травень» у галереї «АВС-арт» – це шана його поверненню, візуальні роздуми про нього, пошуки його духа у творчості українських мистців – класиків і сучасників. Представлена живописна й графічна добірка, котра має як безпосередній, так і опосередкований стосунок до шевченкіани, об’єднана засадничими світоглядними устремліннями, мисленням, чуттями, що споріднюють крізь роки різних авторів і навертають глядача на асоціативні пошуки й свого – власного – Тараса Шевченка.
 

«ЛІРИКА КОЛОРИТУ» 15 квітня 2014

Сергій Рєпка – живописець ліричний, настроєвий. Йому притаманні емоційне образне мислення, легкий і свіжий погляд на світ, тонке відчуття колориту. Колір для митця – найголовніша складова серед засобів художньої виразності, саме він становить композиційно-змістову основу виявлення просторовості. Роботи майстра відзначаються недомовленістю замість ілюзорно чіткої конкретики форм, тонко нюансованою палітрою, яскравими контрастами, темпераментною розкутістю, виразною пластикою й пастозністю мазка.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »

Митці

Малих Олексій Малих Олексій
Народився 1956 р. в Берліні (Німеччина). 1981 р. закінчив Московський державний педагогічний інститут, художньо-графічний факультет. Розпочав виставкову діяльність з 1979 р. (Москва). З 1987 р. – учасник регіональних та зарубіжних виставок. Із1995 р. – член Національної спілки художників України. З 1996 р. – співкуратор проєкту «Весняний вітер». Живе та працює в Києві.