AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Афіша

Головна / Арт-вісті / Афіша

Краєвиди високих вібрацій02 жовтня 2012

Харківська художня школа має гарні й дуже поважні мистецькі традиції. Один із яскравих її представників – живописець і графік Юрій Вінтаєв. Він – не лише темпераментний і надзвичайно працьовитий художник, а й викладач, що виплекав багатьох молодих мистців.
Дотримуючись класичної лінії живопису, Юрій Вінтаєв водночас є виразником нашої сучасності, що природно відчувається в його експресивній живописній манері.

Вітражність кольороформи11 вересня 2012
Декоративні абстракції Богдана Задорожного постали на сучасному потрактуванні української етнографічної спадщини. Фантастичні істоти й традиційні «вазони», геометрія народної вишивки й пластика кераміки у творчості мистця трансформувалися в прості й одновимірні, на перший погляд, композиції.

Панна21 серпня 2012

Сьогодні, в час тотального вуаєризму й ексгібіціонізму, божественному еросу навряд чи знайдеться місце. Культура тих, хто оголюється, й тих, хто на них дивиться, виключає таке поняття, як інтимність. Тому оголеність, котра існує як річ у собі й не закликає (а іноді навіть змушує) дивитися, підглядати чи наглядати, породжує, швидше, здивування, аніж захоплення.

Жанрові інтерпретації12 червня 2012

Пейзаж, натюрморт, портрет – без цієї класичної жанрової тріади важко уявити історію світового мистецтва. Уловити сутність людського характеру, зафіксувати тривання «тихого життя» або «непорушної природи», передати глибину чи мінливість краєвиду – це надихало художників на пошуки нових виражальних засобів у царині алегорично-символічної, натуралістичної чи реалістичної живописної мови. Зрештою, натюрморт і пейзаж окреслюють коло буття людини: внутрішнє, камерне – в оточенні речей, і зовнішнє, епічне – в тяглості довкілля, яке не закінчується видимим горизонтом, а веде за уявну лінію виднокола.

Ігор Панейко "Варіації на тему..."

 15 травня 2012
Ігор Панейко закінчив студії на відділі художнього ткацтва Львівського інституту декоративно-вжиткового мистецтва. Він відстояв свою дипломну роботу з українською версією муз, і з тих пір музи його не зраджують. Після поїздок у Прибалтику й короткого, але суворого перебування-випробування в Середній Азії Ігор опинився в Ужгороді – художником театру. Театр розкрив перед ним таємниці гри, весь світ постав як величезний театр, у якому ожили казки, сни, мрії.

Володимир Луцик "Інтермецо на семи пагорбах"18 квітня 2012
Володимир Луцик – вихованець львівської школи живопису, що вже більше десяти років мешкає в Італії. Потрапивши в Місто на семи пагорбах, Рим, художник поринув в атмосферу багатовікового європейського мистецтва, котра сформувала його захоплення античними розписами й класикою іконопису.

Володимир Патик "Вітаїстичні імпресії"22 березня 2012

Вперше у столичному галерейному просторі «АВС-арт» відкриває персональну виставку Володимира Патика – патріарха львівської школи живопису, почесного громадянина Львова, майстра, котрий формував прогресивну художню думку в українському мистецтві другої половини ХХ ст.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »

Митці

Литвиненко Олексій Литвиненко Олексій
Народився 17 січня 1961 року. 1985 року закінчив Київський державний художній інститут. Із 1992-го – член Національної спілки художників України. Живе і працює в Києві.