AVSart Gallery
AVSart Gallery

Про галерею

Колекція

Виставки

Арт-вісті

Контакти
Головна  Контакти  Мапа сайту 

Виставки

Головна / Виставки / Виставки

Володимир Луцик. Малярство

18 квітня - 12 травня 2012

Виставкою, що відбувається в галереї «АВС-арт», Володимир Луцик повертається до своїх джерел – в Україну. Мистець здобув професійну освіту хоч і у львівському, та все ж таки радянському навчальному закладі. Вона базувалася на використанні стереотипної моделі історії мистецтва, де домінувала штучно вибудована висхідна лінія: «античність – ренесанс – класицизм – академізм – критичний реалізм – соцреалізм». Спосіб творення живопису на підставі «розфарбовування» достовірного рисунка поєднувався тут із неодмінним творенням ідеологічно-тематичних ілюзій. Однак потрапивши до Риму, в колиску європейського класичного мистецтва, молодий художник захопився образотворчими цінностями, цілком далекими від насаджуваного колись ілюзорно-реалістичного бачення світу.

Володимир Патик. Малярство

22 березня - 14 квітня 2012
«Вітаїстичні імпресії» – виставка робіт львівського мистця Володимира Патика, більшість з яких експонується вперше. Творчий доробок художника настільки багатий, що варто організувати ще чимало авторських виставок, аби ознайомити глядачів хоча б із ключовими полотнами автора.
Куратором виставки виступив син художника, який не лише впорядковує батькову спадщину, але й продовжує його справу.

 

Борис Буряк. Малярство

28 лютого - 17 березня

Образність картин Бориса Буряка виростає з колірно-фактурної сугестії, яка перехоплює чуттєвість автора й організовується у відповідну пластичну структуру. В цьому відношенні його твори мають конструктивну основу, що гарантує своєчасність самоконтролю мистця в найскладніших зударах метафізичних фронтів. Тому навіть найпринадніші спокуси «розчинення» в колірно-тональній масі не позбавляють його малярство образно вмотивованої композиції, належно упорядкованого середовища феєрії чи то драми, які кожен раз доводиться переживати автору.

Левко Воєдило. Малярство, графіка

8 - 25 лютого 2012
Суто воєдилівська автентична риса творчості – передати життя в тому вимірі, коли за умовним зображенням постає його буттєво-сутнісна реальність. Із предметної атрибутики виринає безліч асоціацій, а то й спогадів, – усе спонукає до самоусвідомлення.
 

Світлана Іваннікова. Малярство

17 січня - 04 лютого 2012
«Чиста нота природи» бринить у творах Світлани Іваннікової невимушено й розкуто, створюючи відчуття непроминущої свіжості будь-якого обраного «сюжету» – найчастіше тихих, негомінких луганських гаїв і околиць, куточків Криму або ошатної величі Слов’яногорська.
На тлі сучасного мистецького метафоризму твори мисткині вражають природною простотою, уникненням будь-якої надмірної видовищності, а разом – і позаконцептуальністю, небажанням найменшої раціоналізації.

«Знак їхнього часопростору»23 грудня 2011

 Ця виставка об’єднала художників, котрі працюють в одному мистецькому часопросторі. І навіть більше – вони знакові для часопростору нашої галереї.  Петро Бевза, Микола Журавель, Олексій Литвиненко, Олег Філь, Андрій Цой, Валерій Шкарупа, Олег Ясенєв: у кожного з них власна живописна мова, але спільне одне – художнє мислення в системі естетичних координат, для яких деструкція чужорідна.

Сергій Гнойовий. Малярство, графіка22 листопада 2011

Сергій Гнойовий не часто тішив глядача своїми персональними виставками – востаннє вернісаж маестро відбувся в Полтаві 1984 року. Але якщо для Полтавщини творчість цього художника добре знана, то для Києва – відкриття. Ще одним відкриттям для наших гостей став неабиякий оповідацький хист пана Сергія.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »

Виставки Фоторепортаж

Афіша

«СІРА ПЕЙНА»19 березня 2024

«Сіра Пейна» – нова виставка живопису й графіки Анатолія Дністрового, названа, як і його нова повість «Сіра Пейна» (К.: Віхола, 2023. – 208 с.), що презентуватиметься в рамках події 13 квітня. Колір Payne’s grey, інспірований палітрою англійського художника Вільяма Пейна, добре відомий серед живописців і акварелістів – він відзначається темною глибиною з металево-синім відтінком.

Митці

Малих Олексій Малих Олексій
Народився 1956 р. в Берліні (Німеччина). 1981 р. закінчив Московський державний педагогічний інститут, художньо-графічний факультет. Розпочав виставкову діяльність з 1979 р. (Москва). З 1987 р. – учасник регіональних та зарубіжних виставок. Із1995 р. – член Національної спілки художників України. З 1996 р. – співкуратор проєкту «Весняний вітер». Живе та працює в Києві.